The Planner of Happy Thoughts – De la Idee la Produs

Dacă mă urmărești chiar și de puțin timp, probabil ți-ai dat seama că sunt pasionată de papetărie, iar dacă în plus este vorba de planning și organizare, cu atât mai mult. Primul lucru pe care îl fac după micul dejun este să îmi verific lista To-Do (da, sunt genul acela de persoană).

Ei bine, de ce îți povestesc toate astea? Pentru că acest planner este ceva cu totul diferit. Dacă to-do list-ul ajută să știm ce task-uri avem zilnic de făcut, the Planner of Happy Thoughts te ajută să vezi săptămâna în ansamblu. Mai mult, se axează pe dezvoltare personală, țeluri profesionale dar și personale, gratitudine și self-care.

Dar hai să începem cu începutul. În fiecare duminică seara sau luni dimineața îți poți crea un mic ritual de reflecție asupra a ceea ce vrei sa obții și la ce vrei să lucrezi în săptămâna care va începe. Prima coloană din planner se referă la țeluri personale.

Într-o lume care pune accentul pe cât de mult muncim, poate părea ciudat să ai o coloană pentru Personal Goals, însă eu cred că este important să includem pe listă și lucruri pentru sufletul nostru.

Țeluri personale pentru mine ar putea fi, de exemplu, să am cel puțin o dată pe săptămână o întâlnire cu cineva care mă inspiră. Sau să lucrez la echilibrul viață personală – viață profesională (având în vedere că lucrez de acasă, de multe ori nu reușesc să mă deconectez). Poate pentru tine aceste obiective sună altfel, însă sunt sigură că în timp ce citești aceste rânduri ți-au venit deja câteva idei.

Următoarea coloană se referă la țeluri profesionale. Ei bine, aici cred că e suficient să completezi top 5 lucruri pe care vrei să te axezi această săptămână. De exemplu, pentru mine ar fi să scriu două articole pentru blog, să termin câteva ilustrații pentru o carte sau să îmi planific conținutul pentru social media.

Urmează coloana denumită Habit Tracker. Ca să fiu sinceră, această coloană este și motivul pentru care am vrut să îmi creez eu un model de planner. Mi-a plăcut mult ideea și o consider foarte utilă.

Cum funcționează? Simplu: să zicem că vrei să te apuci de ceva nou sau să îți formezi un obicei. La mine ar fi să beau mai multă apă, să merg la sală cel puțin de două ori pe săptămână, să ies mai des la alergat și să îmi fac timp să citesc în fiecare seară. Ei bine, după ce scriu aceste obiceiuri în partea stângă a coloanei, în timpul săptămânii bifez căsuța corespunzătoare zilei în care am reușit să completez activitatea.

Nu doar ajută să ai mai clar în minte ceea ce ți-ai propus, ci este și o vizualizare utilă: de la săptămână la săptămână poți vedea clar progresul pe care îl faci.

Ultimele două coloane din planner sunt pentru corazon. “Happy Activities”, cum ar fi să ieși la o ciocolată caldă cu un prieten drag, să te răsfeți cu o baie fierbinte sau să vezi filmul acela pe care îl așteptai de luni bune. Ca un fel de to-Do list, însă pentru lucrurile pe care abia aștepți să le faci.

La final, urmează recunoștința pentru lucrurile bune care ni s-au întâmplat, coloană ce poate fi completată la finalul săptămânii, sau atunci când plănuim săptămâna care va urma. Spațiul este pentru 4 lucruri: simplu, clar și la obiect, însă este atât de important să nu uităm să fim recunoscători. 

Cam acesta este procesul creativ din spatele plannerului Happy Thoughts. Sper că ți s-a părut interesant să citești acest articol și să vezi cum am gândit acest produs. Iar dacă ai vrea și tu unul, îl poți cumpăra din magazinul meu, chiar aici: 

Unicorni și inimioare,

Andreea

Câteva păreri despre articolul “The Planner of Happy Thoughts – De la Idee la Produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.