Susține Afacerile Mici

“Dacă fiecare persoană care ne-a complimentat frumoasa galerie de artă ar fi cumpărat chiar și o singură carte poștală, nu am fi fost nevoiți să închidem.”

Acest mesaj a fost pus pe geamul unei galerii independente din Marea Britanie, după închidere. Sarah Hamilton, artist și designer britanic, a pornit de la acest afiș o campanie de susținere a artiștilor locali, numită “Just a Card”.

Ideea campaniei este că oricât de mică suma cheltuită într-un butic local, pe site-ul unui artist independent sau într-o librarie cochetă, aceasta poate face diferența între o afacere prosperă și una care abia se menține pe linia de plutire.

Este vorba despre o felicitare, o carte poștală, o pereche de cercei sau un obiect unic creat de un artist ceramist din orașul tau. De multe ori, nu mai mult decât prețul unei cafele.

Iar dacă nu te-am convins încă, iată câteva motive în plus pentru care să susții afacerile mici:

 • Banii tăi vor sprijini un artist local și vor fi reinvestiți în comunitate, nu vor intra în conturile unei corporații fără față;
 • În cazul în care vrei să faci un cadou, te asiguri că destinatarul va primi un obiect unic, gândit și făcut cu multă dragoste și îndemânare;
 • Vei avea un impact real și pozitiv;
 • Susții creativitatea, pasiunea pentru artă și inițiativele comunității în care locuiești;
 • Și nu în ultimul rând, când cumperi de la un magazin independent, o persoană în carne și oase face un mic dans de bucurie (yay!)

Cum poți susține un artist independent:

Fără bani

Bineînțeles, atunci când poți cumpăra de la un creator local, acest lucru este binevenit. Dar ne poți susține chiar și fără bani. 

 • Spune mai departe! Dacă îți place ceea ce facem, împărtășește cu grupul tău de prieteni și cunoștințe! Atât pe social media cât și în viața reală, un cuvânt bun spus despre un produs sau un serviciu oferit de noi chiar contează;

 • Dă share, comentează sau apreciază postările noastre, chiar vrem să îți știm părerea și să simțim că ești pe frecvență. Uneori procesul creativ poate fi o activitate destul de solitară, așadar o încurajare este întotdeauna binevenită. 

 • Participă la evenimente! Un lucru minunat al faptului că în spatele unui business este o persoană în carne și oase este și faptul că uneori ne putem cunoaște față în față. Există multe târguri și evenimente sociale unde poți întâlni o mulțime de artiști, gata să îți povestească despre ei și produsele lor unice. 

Cu bani

 • Când trebuie să cumperi cadouri pentru o ocazie anume, cum ar fi o zi de naștere sau de Crăciun, încearcă pe cât posibil să le cumperi de la un artist local. Pe lângă un cadou deosebit, uneori chiar personalizat, primești de obicei și un ambalaj unic, împreună cu povestea produsului respectiv. 

 • Artiștii independenți au uneori pagini de Patreon sau Ko-fi, unde îi poți susține lunar cu o sumă mică pe care ei decid cum să o cheltuiască, în schimbul unor update-uri din viața și munca lor, sau mici cadouri. 

 • Mulți artiști sunt deschiși la colaborări sau idei noi. Dacă ai o idee și crezi că ei sunt persoana potrivită să o aducă la realitate, întreabă-ne! Nu ai nimic de pierdut, dimpotrivă, s-ar putea sa iasă un proiect minunat lucrat împreună. 

Ți-a plăcut acest articol? Dacă da, dă-l mai departe! 🙂 

O părere despre articolul “Susține Afacerile Mici

 1. Pingback: 10 Idei de Cadouri de Crăciun Unice (Create de Artiști Români) - Ediția 2019 - Andreea Illustration

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.