Paste cu Unt, Ustoroi și Pătrunjel – P.U.P – Rețetă Ilustrată

Bun venit! Sunt super entuziasmată să îți prezint această rețetă! 

În primul rând, pentru că astăzi am plăcerea să anunț prima colaborare oficială cu un food-blogger din cadrul rețetelor ilustrate! Și nu vorbim despre orice food-blogger, ci despre….Drum rolls…

Mihai Gătește! Ca să fiu sinceră, aceasta este o colaborare pe care o pun la cale de muuult timp: el gătește (excelent), eu desenez (tot excelent, sper 😃) așadar plănuiam să lucrăm împreună la ceva cu mâncare și ilustrații. Planetele s-au aliniat și iată că în sfârșit am găsit ocazia perfectă: Pastele cu Unt, Ustoroi și Pătrunjel (P-U-P)!

Dacă nu îl știi pe Mihai, și în plus ți-e și foame, mai bine nu intri pe pagina lui de Instagram, pentru că absolut tot arată incredibil! Îmi place și că postează în stories pas cu pas ceea ce gătește, iar pentru începători (așa ca mine, de exemplu) este foarte ușor de urmărit.

În al doilea rând, sunt entuziasmată pentru că această rețetă bifează chiar toate căsuțele: este ușor de făcut, are puține ingrediente, și, cel mai important, este delicioasă! Sper că te-am convins că trebuie neapărat încercată. Uite cum se face:

Timp de preparare:

15 minute

Ingrediente:

  • 50 g de unt
  • 3 căţei de usturoi medii-mari sau 5 mai mici
  • 1 legătură mare de pătrunjel sau 2 legături mai mici
  • 160-170 g de paste scoici (conchigliette)

Cum se face:

  • Se pune 1 litru de apă la fiert  pentru paste- în apă se adaugă 1 lingură de sare. Când apa fierbe, se adaugă pastele.
  • Când mai rămân 5 minute din timpul de fiert al pastelor, se pune untul într-o cratiță încăpătoare (cât să încapă în ea şi pastele ulterior) pe foc mic spre mediu, pe ochiul mic de aragaz. Se lasă în pace până se topeşte untul.
  • Când untul s-a topit și începe să sfârâie, se adaugă cățeii de usturoi tocați mărunt cu puțină sare și se țin 1 minut. Se adaugă pătrunjelul tăiat, se amestecă și se ține maximum 1 minut.
  • În acest timp, se iau pastele de pe foc, se strecoară și se adaugă în cratiță, unde se amestecă cu untul topit, usturoiul și pătrunjelul. Se servesc imediat în două castroane încăpătoare şi se gătesc şi săptămâna următoare şi următoarea şi tot aşa 😃

Sfatul lui Mihai:

Foloseşte doar paste scoici (conchigliette) când faci reţeta. Acest tip de paste strâng practic sosul fără să îl absoarbă şi ajută mult la efectul final.

Poftă bună!

Notă: Rețeta este disponibilă și pe site-ul lui Mihai, aici, iar varianta originală poate fi găsită în cartea Nigellei Lawson, Simply Nigella.

Ți-a placut această rețetă? Dacă da, am creat pentru tine un PDF gratuit cu rețeta ilustrată, pe care îl poți tipări chiar la tine acasă. Înscrie-te mai jos în lista mea de newsletter și vei primi un link pentru descărcarea fișierului.

    Pe lângă rețetele în colaborare cu food-bloggeri români, creez și rețete ilustrate personalizate. Dacă ai o rețetă specială, pe care ai vrea să o ai înrămată în bucătărie sau să o oferi cadou cuiva drag, o poți comanda acum. Fiecare rețetă este ilustrată cu mult drag de mine, urmând în detaliu textul pe care îl primesc. Pentru mai multe detalii, scrie-mi un e-mail cu orice întrebare.

    Ți-a plăcut acest articol? Dacă da, dă-l mai departe! 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.