Paste cu Somon și Dovlecel – Rețetă Ilustrată

Suntem în martie și am vrut să ilustrez o rețetă fresh și ușoară, de primăvară. Raluca a venit cu ideea pastelor cu somon și dovlecel și bineînțeles că m-am entuziasmat! Dovleceii sunt preferații mei, iar somonul aduce un gust afumat delicios acestui fel de mâncare.

Mi-a plăcut și partea creativă a acestei provocări: am ilustrat cu drag peștișorii somon 😃

Dacă știi și tu o rețetă delicioasă, simplă și rapidă, o poți înscrie aici și poate va fi ilustrată în următorul articol. Iar dacă gătești una dintre rețetele din această categorie, spune-mi cum ți-a ieșit!

Iar acum, hai să vedem despre ce este vorba:

Timp de preparare:

25 minute

Ingrediente:

  • O ceapă mare
  • Usturoi (după gust)
  • 2 dovlecei mici sau unul mare
  • Somon afumat (aprox. 100 grame)
  • Smântână sau smântână pentru gătit
  • Paste la alegere (eu am încercat rețeta cu spagetti și mi-a plăcut cum a ieșit)
  • Sare și piper

Cum se face:

  • Toate legumele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe (ceapa, usturoiul, dovlecelul).
  • Pune un pic de ulei în tigaie și apoi adaugă ceapa și usturoiul, sare și piper.
  • Când ceapa se înmoaie, adaugă dovlecelul.
  • Pe un alt foc, pune apa la fiert pentru paste, cu un pic de sare. Când fierbe adaugă pastele și lasă-le la fiert timp de aproximativ 8 minute (în funcție de tipul de paste pe care l-ai ales).
  • Când dovlecelul e făcut, adaugă somonul tăiat în bucățele mici și amestecă.
  • Adaugă smântâna. 
  • Gustă și dacă e nevoie, mai adaugă un pic de sare și piper. 
  • Servește!

Sfatul Ralucăi:

Poți pune dovlecelul decojit sau în coajă, dacă îți place textura lui puțin mai crocantă. Yummy!

Poftă bună!

Pe lângă rețetele în colaborare cu food-bloggeri români, creez și rețete ilustrate personalizate. Dacă ai o rețetă specială, pe care ai vrea să o ai înrămată în bucătărie sau să o oferi cadou cuiva drag, o poți comanda acum. Fiecare rețetă este ilustrată cu mult drag de mine, urmând în detaliu textul pe care îl primesc. Pentru mai multe detalii, scrie-mi un e-mail cu orice întrebare.

Poți primi următoarea rețetă ilustrată chiar la tine în inbox! Înscrie-te aici la newsletter.

Ți-a plăcut acest articol? Dacă da, dă-l mai departe! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.