Suntem în martie și am vrut să ilustrez o rețetă fresh și ușoară, de primăvară. Raluca a venit cu ideea pastelor cu somon și dovlecel și bineînțeles că m-am entuziasmat! Dovleceii sunt preferații mei, iar somonul aduce un gust afumat delicios acestui fel de mâncare.
Mi-a plăcut și partea creativă a acestei provocări: am ilustrat cu drag peștișorii somon 😃
Dacă știi și tu o rețetă delicioasă, simplă și rapidă, o poți înscrie aici și poate va fi ilustrată în următorul articol. Iar dacă gătești una dintre rețetele din această categorie, spune-mi cum ți-a ieșit!
Iar acum, hai să vedem despre ce este vorba:
Timp de preparare:
25 minute
Ingrediente:
- O ceapă mare
- Usturoi (după gust)
- 2 dovlecei mici sau unul mare
- Somon afumat (aprox. 100 grame)
- Smântână sau smântână pentru gătit
- Paste la alegere (eu am încercat rețeta cu spagetti și mi-a plăcut cum a ieșit)
- Sare și piper
Cum se face:
- Toate legumele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe (ceapa, usturoiul, dovlecelul).
- Pune un pic de ulei în tigaie și apoi adaugă ceapa și usturoiul, sare și piper.
- Când ceapa se înmoaie, adaugă dovlecelul.
- Pe un alt foc, pune apa la fiert pentru paste, cu un pic de sare. Când fierbe adaugă pastele și lasă-le la fiert timp de aproximativ 8 minute (în funcție de tipul de paste pe care l-ai ales).
- Când dovlecelul e făcut, adaugă somonul tăiat în bucățele mici și amestecă.
- Adaugă smântâna.
- Gustă și dacă e nevoie, mai adaugă un pic de sare și piper.
- Servește!
Sfatul Ralucăi:
Poți pune dovlecelul decojit sau în coajă, dacă îți place textura lui puțin mai crocantă. Yummy!
Poftă bună!
Poți primi următoarea rețetă ilustrată chiar la tine în inbox! Înscrie-te aici la newsletter.
Ți-a plăcut acest articol? Dacă da, dă-l mai departe!