Pancakes Pufoase – Rețetă Ilustrată

Bun venit!

Mă bucur mult să îți prezint un nou articol din categoria rețetelor ilustrate! Iar dacă erai în căutarea rețetei perfecte pentru un brunch delicios de duminică, ai ajuns unde trebuie. Este vorba, bineînțeles, de rețeta de Pancakes Pufoase a Adinei de la Pancake Planet.

Adina nu doar gătește, ci face și fotografii minunate. Primul gând atunci când am văzut profilul ei de Instagram, paleta de culori și atmosfera de poveste a fost că mi-ar plăcea să am câteva dintre pozele ei înrămate la mine în bucătărie! Mi se pare incredibil felul în care lumina și culorile pun în evidență preparatele.

În plus, partea de ilustrație a acestei rețete a venit atât de ușor pentru că Adina m-a ajutat fără să știe la ceea ce mi se pare mie cel mai greu: styling. În pozele ei, toate ingredientele sunt aranjate atât de frumos!

Iar acum hai să ne întoarcem la rețetă, pentru că sunt sigură că o sa îți placă mult de tot:

Timp de preparare:

30-40 minute

Ingrediente:

Cum se face:

Bateți oul cu laptele și esența de vanilie, folosiți un tel, bateți-le foarte ușor pentru câteva secunde până se omogenizează, nu exagerați cu bătutul căci va influența volumul clătitelor, apoi adăugați făina, zahărul, scorțișoara și praful de copt și continuați să omogenizați ușor, consistența compoziției este ceva mai groasă decât la clătitele normale, eu sunt câteodată tentată să mai pun câte o lingură, două de făină în plus.
 
Acum este momentul în care trebuie să lăsați compoziția deoparte vreo 15-20 de minute. Tot ce vă mai trebuie este o tigaie serioasă, una specială pentru clătite, dar la fel de bine merge o tigaie normală care nu a dat greș în trecut și de care nu vi s-a lipit mâncarea. O ungeți cu puțin ulei de floarea soarelui (foarte puțin, un strop, pe care il distribuiți pe fundul tigăii), în principiu nu mai e nevoie să mai faceți asta încă o dată.
 
Așteptați să se încingă bine, iar apoi, cu o lingură mai mare puneți compoziția în tigaie, eu pun 3 clătite deodată, dacă folosiți o lingură nomală puneți cam o lingură și jumătate de compoziție la fiecare clătită, așteptați să facă acele bule de aer și o întoarceți cu o paletă pe partea cealaltă, verificați după câteva secunde și nu le uitați pe foc, asta e tot. Creativitatea intervine apoi la nivelul topping-urilor, trebuie neapărat să încercați combinația rodie, miere și nucă, yum!
 

Sfatul Adinei:

Puneți compoziția la frigider pentru 10-15 minute și clătitele vor ieși chiar mai pufoase. Iar pentru o aromă și mai intersantă puteți adăuga un strop de esență de portocală sau coajă comestibilă de portocală.

Poftă bună!

Ți-a plăcut această rețetă? Dacă da, am creat pentru tine un PDF gratuit cu rețeta ilustrată, pe care îl poți tipări chiar la tine acasă. Înscrie-te mai jos în lista mea de newsletter și vei primi un link pentru descărcarea fișierului.

Pe lângă rețetele în colaborare cu food-bloggeri români, creez și rețete ilustrate personalizate. Dacă ai o rețetă specială, pe care ai vrea să o ai înrămată în bucătărie sau să o oferi cadou cuiva drag, o poți comanda acum. Fiecare rețetă este ilustrată cu mult drag de mine, urmând în detaliu textul pe care îl primesc. Pentru mai multe detalii, scrie-mi un e-mail cu orice întrebare.

Ți-a plăcut acest articol? Dacă da, dă-l mai departe! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.