Live Drawing la Festival: Femei pe Mătăsari 2022

Este ultimul weekend din luna mai a anului 2022, am trecut prin doi ani gri de pandemie și simțim nevoia să ne bucurăm. De vremea frumoasă, de activități de weekend, de o bere bună și de muzică live, înconjurați de oameni frumoși, colorați și plini de viață. 

Cam așa a fost, într-o frază, ediția de anul acesta a festivalului Femei pe Mătăsari, unul dintre festivalurile mele preferate din București. Ediția 2022 a fost a treia ediție la care am participat și m-am gândit că ar fi o idee bună ca pe lângă participarea ca expozant cu produse de papetărie ilustrate, să încerc ceva nou. 

Experiența foarte faină de la evenimentul de Live Drawing din februarie m-a încurajat să ies complet din zona de confort și să fac portrete ilustrate “la minut”, oferite gratuit celor interesați datorită unei colaborări cu organizatorii festivalului.

De obicei când ilustrez portrete personalizate sunt la mine în studio, în căști am muzică lo-fi sau un podcast, temperatura este ideală și cel mai probabil am și un iced coffee sau o limonadă la îndemână. Acum imaginați-vă că fac același lucru, însă în mijlocul unui vârtej de oameni, cu tableta în brațe, la 30 de grade și cu muzica la maxim datorită DJ-ului lângă care este poziționat standul meu. Nu am mințit când spuneam că am ieșit din zona de confort 🙂

@andreeaillustration Portrete la minut la Femei pe Mătăsari, weekendul trecut 🥰 mulțumesc Oana și Alex pentru ajutor cu acest clip 😅 #5pasidebine #afacereameacreativa #andreeaillustration #tiktokromania #invatapetiktok #desenez #ilustratiedigitala ♬ 아무노래 - ZICO

Cu toate acestea, a fost o experiență minunată pentru că am avut oportunitatea să mă conectez cu publicul meu, am cunoscut în viața reală mulți prieteni din online, am stat la povești cu oameni pasionați de artă și ilustrație și mi-am depășit teama de a desena în fața unor spectatori. 

Portretele la minut m-au învățat să simplific până când surprind esența unui personaj și să mă bucur pur și simplu de procesul creativ. Faptul că rezultatul a fost foarte apreciat a fost un plus, bineînțeles. 

Vă las mai jos o selecție a ilustrațiilor pe care le-am realizat în cadrul acestui eveniment, cu mențiunea că sunt entuziasmată să repet experiența cât de curând. Așadar dacă aveți o nuntă sau un eveniment corporate unde s-ar potrivi un proiect de live drawing, sunt la un e-mail distanță.

Unicorni și inimioare,

Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.