Live Drawing cu Wacom Romania și F64

În luna februarie am fost invitată să particip la un eveniment de Live Drawing de către Wacom Romania și F64, la sediul acestora din București. Am spus da, bineînțeles. 

Mai exact, am spus da în timp ce țopăiam prin casă de entuziasm! 😁 În primul rând, pentru că Wacom este brandul meu de suflet. De când aveam vreo 16 ani lucrez pe tablete Wacom, și să ajung într-o zi să colaborez cu ei în calitate de ilustrator este un vis. Apoi, F64 a organizat la sediul lor un întreg studio foto-video, iar evenimentul urma să fie transmis în direct pe social media către câteva sute de oameni, în afara de publicul prezent în magazin. În alte cuvinte, no pressure.

Pentru a contrabalansa emoțiile evenimentului în sine, am ales o temă cu care mă simțeam foarte confortabil și pe care am abordat-o de zeci de ori în Live-urile Creative (întalnirile gratuite de o oră pe Instagram, mai apoi mutate pe Zoom, despre care puteți afla mai multe aici). Tema este, bineînțeles, crearea unui personaj pornind de la 3 caracteristici. 

Este tema perfectă pentru un eveniment live pentru că are fix doza necesară de neprevăzut încât să fie distractiv de urmărit, lasă spațiu sugestiilor și ideilor publicului și în plus mă provoacă și pe mine să ilustrez ceva interesant într-un interval limitat de timp. Pentru cele 3 caracteristici am apelat la Generatorul de Personaje care este disponibil la mine pe site.

Generatorul nostru de încredere nu ne-a dezamagit și a ales 3 caracteristici tare simpatice: este în pijama, ascultă muzică și este un dragon. Dacă primele două păreau ușurele, faptul că personajul trebuie să fie un dragon a adus acel strop de imprevizibil, iar împreună cu publicul și urmăritorii online am dezbătut detaliile anatomiei unul dragon, programul lui de sâmbătă dimineața sau decorul dormitorului său. În alte cuvinte, pentru o oră ne-am dus cu toții cu gândul într-o lume de poveste.

Formatul evenimentului presupunea un moderator, precum și un public prezent în magazin care m-a ajutat cu sugestii și întrebări. Am discutat atât despre dragoni, cât și despre dragostea mea pentru tabletele grafice și ilustrația digitală. Mi-a plăcut mult acest format. Dacă de obicei când țin live-urile creative trebuie să „vorbesc singură” sau să răspund celor care îmi lasă comentarii, a fost o experiență diferită să fiu în dialog cu cineva la fața locului. 

Cu toate acestea, provocarea cea mai mare nu a fost să vorbesc în fața camerelor și a luminilor, așa cum bănuiam, ci să lucrez pe o tabletă Wacom nouă, diferită de modelul pe care îl am eu. Aparent, în ultimii 7 ani de când mi-am cumpărat-o pe draga mea Cintiq 13HD (care nici nu se mai fabrică acum), s-au schimbat multe lucruri în universul tabletelor digitale. Deși am avut emoții dacă mă descurc sau nu, până la finalul evenimentuliui aproape că voiam să o iau acasă, așa mult mi-a plăcut de Wacom 24. Și într-o zi se va întampla 😁

Găsește pe cineva care se uită la tine la fel cum mă uit eu la această tabletă Wacom Cintiq 24HD 😂

Cam așa a fost din perspectiva mea evenimentul Wacom și F64. Dacă v-am făcut curioși, întreg live-ul este salvat pe canalul de YouTube F64 și îl puteți urmări aici

În încheiere, vă las cu gândul că dacă ceva vă entuziasmează așa mult încât vă face să țopaiți prin casa, cu siguranță merită încercat, mai ales dacă are de-a face cu pasiunea voastră. 

 

Unicorni și inimioare,

Andreea

 

P.S. Fotografiile din acest articol au fost realizate de Endless Purple Skies Pictures. Mulțumesc!

P.S.2. Codițele mele sunt făcute cu multă răbdare de Silvia de la Codițărie ❤️ Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.