Cocktail de Iarnă cu Cidru și Rom – Rețetă Ilustrată

În sfârșit s-a făcut mai frig afară și miroase a iarnă, așadar m-am gândit să vă dau o idee pentru ceva numai bun de băut la gura sobei: un cocktail cu gust de mere și scorțișoară, cald și aromat, perfect pentru serile de început de ianuarie. 

Am această rețetă de mulți ani, pe când locuiam în Danemarca și lucram part-time în barul căminului studențesc. Îmi plăcea la nebunie să vin cu tot felul de idei de băuturi, multe inspirate de pe Pinterest și testate apoi pe colegii de cămin. Ei bine, această rețetă a supraviețuit și am continuat să o fac în fiecare iarnă de atunci, asa că era timpul să o împărtășesc și cu voi.

Pentru această băutură ai nevoie de: 

Rețeta este încercată și cu cidrul pe care îl poți găsi în orice supermarket, dar și cu cidrul “adevărat”, disponibil în sticle mai mari, cel care este mai puțin dulce. Cantitatea de cidru necesară pentru două pahare este undeva la 330-400 ml. Zahărul brun este opțional, în funcție de cât de dulce vrei să iasă băutura la final. De exemplu, dacă folosesc cidru obișnuit, după gustul meu nu mai este necesar să adaug zahăr în băutură. 

Iată cum se face: 

Amestecul trebuie să stea puțin timp pe foc, cât să se încălzească (nu să fiarbă). După ce se adaugă romul, se închide focul și se mai amestecă puțin. Pentru decorarea paharului, puteți folosi această tehnică simplă:

Este o rețetă foarte simplă și rapidă, așadar sper că ți-am dat o idee bună pentru un cocktail delicios de iarnă!

Un sfârșit de 2019 liniștit și să ne auzim cu bine în 2020!

Unicorni și inimioare, 

Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.