Săptămâna trecută, bunica ne-a trimis o caserolă de zmeură de la ea din grădina. Ajunsesem acasă de câteva zile și m-am gândit să îi impresionez pe ai mei cu un desert simpatic și ușor de făcut. L-am pregătit de multe ori înainte, însă cu alte fructe: căpșuni, caise, afine, dar niciodată zmeură.
Ei bine, surpriză! Varianta cu zmeură a devenit imediat preferata mea, iar desertul a fost un adevărat succes 🙂
Iată cum am făcut acest “cheesecake” fără coacere, super rapid și răcoritor.
Ingrediente:
- Biscuiți (aproximativ 2-3 biscuiți pentru fiecare pahar). Eu am ales un tip de biscuiți fără zahăr, însă tu poți alege biscuiții tăi preferați (Marie, digestivi, chiar și Oreo)
- Iaurt grecesc (în jur de 3 linguri pentru fiecare pahar)
- Câteva picături de esență de vanilie
- Zmeură (sau mure, căpșuni, cireșe, caise, afine, etc. În jur de 2 linguri pe pahar)
Mod de preparare:
- Zdrobește biscuiții într-un tocător de alimente sau chiar cu mâna, dacă îți place să găsești și câteva bucățele mai mari.
- Amestecă iaurtul cu esența de vanilie.
- Spală fructele și taie-le în bucățele mici (dacă este cazul).
- Așază pe rând straturile în pahar: primul strat biscuiții, apoi iaurtul și deasupra fructele.
Sfat 1:
Folosește un pahar transparent ca să se vadă frumos straturile (dar și ca să le poți face mai ușor cât de cât egale)
Sfat 2:
După ce “asamblezi” desertul, păstrează-l la frigider câteva ore sau chiar peste noapte. Biscuiții se vor înmuia puțin și se va transforma într-un desert delicios și răcoritor.
Sfat 3:
Dacă îți plac deserturile mai dulci în general, poți adăuga și o linguriță de miere deasupra atunci când îl servești.
![](https://andreeaillustration.ro/wp-content/uploads/2019/10/raspberry-cheesecake2-ro2-2000x2000.jpg)
Poftă bună! Sper să îți placă!
Unicorni și inimioare,
Andreea