Cheesecake cu Zmeură la Pahar – Rețetă Ilustrată

Săptămâna trecută, bunica ne-a trimis o caserolă de zmeură de la ea din grădina. Ajunsesem acasă de câteva zile și m-am gândit să îi impresionez pe ai mei cu un desert simpatic și ușor de făcut. L-am pregătit de multe ori înainte, însă cu alte fructe: căpșuni, caise, afine, dar niciodată zmeură.

Ei bine, surpriză! Varianta cu zmeură a devenit imediat preferata mea, iar desertul a fost un adevărat succes 🙂 

Iată cum am făcut acest “cheesecake” fără coacere, super rapid și răcoritor.

Ingrediente: 

  • Biscuiți (aproximativ 2-3 biscuiți pentru fiecare pahar). Eu am ales un tip de biscuiți fără zahăr, însă tu poți alege biscuiții tăi preferați (Marie, digestivi, chiar și Oreo) 
  • Iaurt grecesc (în jur de 3 linguri pentru fiecare pahar)
  • Câteva picături de esență de vanilie
  • Zmeură (sau mure, căpșuni, cireșe, caise, afine, etc. În jur de 2 linguri pe pahar)

Mod de preparare:

  • Zdrobește biscuiții într-un tocător de alimente sau chiar cu mâna, dacă îți place să găsești și câteva bucățele mai mari. 
  • Amestecă iaurtul cu esența de vanilie.
  • Spală fructele și taie-le în bucățele mici (dacă este cazul).
  • Așază pe rând straturile în pahar: primul strat biscuiții, apoi iaurtul și deasupra fructele.

Sfat 1:

Folosește un pahar transparent ca să se vadă frumos straturile (dar și ca să le poți face mai ușor cât de cât egale)

Sfat 2:

După ce “asamblezi” desertul, păstrează-l la frigider câteva ore sau chiar peste noapte. Biscuiții se vor înmuia puțin și se va transforma într-un desert delicios și răcoritor.

Sfat 3:

Dacă îți plac deserturile mai dulci în general, poți adăuga și o linguriță de miere deasupra atunci când îl servești. 

Poftă bună! Sper să îți placă!

Unicorni și inimioare,
Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.