10 Idei de Cadouri de Crăciun Unice (Create de Artiști Români) – Ediția 2018

Suntem la sfârșitul lunii noiembrie și deja se simte în aer Spiritul Crăciunului. Și prin “Spiritul Crăciunului” vreau să spun nebunia, agitația și stresul că trebuie să cumpărăm cadouri!

Dacă ești în pană de idei, în acest articol te invit să ne uităm la câteva lucruri frumoase, create de artiști români talentați. Fiecare dintre aceste obiecte vine cu o poveste, un creator entuziasmat și ani de muncă și pasiune în spate. Așadar, pregătește-ți o cană de ciocolată caldă și să pornim:

1. Calendarele ilustrate pentru 2019 de la mine din magazin 😀

Gânduri pozitive, prieteni veseli și creaturi magice, animale marine, dar și plannere care te ajută să îți organizezi activitățile pentru 2019. Toate acestea nu sunt doar obiecte frumoase, ci sunt și practice, așadar pot fi perfecte pentru un cadou. Fiecare dintre ele este creat de mine, cu mult drag. Le poți găsi pe toate aici.

2. Inimioarele de lemn de la Mokko Atelier

Sunt îndrăgostită de aceste pandantive simpatice, create de Oana și Alex de la Mokko Atelier. Pe lânga culorile vesele, îmi place că sunt prietenoase cu natura (sunt lucrate din lemn de brad din sursă sigură) și pot fi și personalizate cu un mesaj la alegere. Le poți găsi aici.

3. Borsete și gentuțe vesele de la Mădălina Panaite Atelier

Mădălina lucrează manual aceste borsete simpatice în atelierul ei din București. Atât modelele cât și combinațiile de materiale sunt unice, iar grija la detalii și pasiunea se vede în fiecare produs creat de ea. Mie îmi plac cel mai mult cele în ton cu sezonul, cu carouri, dar și cele din piele vegană și catifea! Pentru mai multe modele si comenzi, aruncă un ochi pe pagina ei de Facebook.

4. Obiecte împletite frumos de Alexandra Cirtog de la Nodart

Am cunoscut-o pe Alexandra la un târg alternativ ce avea loc într-o fostă fabrică. Standul ei era înconjurat de plante suspendate în suporturi de macramé, cu modele care de care mai creative. Decorul fabricii, împreună cu plantele suspendate, creau o atmosferă boemă, de parcă eram într-un bar berlinez. Mi-au plăcut atât de mult suporturile de plante lucrate manual încât bineînteles mi-am cumparat și eu unul, ca sa aduc puțin din acea atmosferă boemă și la mine în studio. De atunci, Alexandra a creat și o colecție de bijuterii împletite, decorațiuni și chiar și soluții de iluminat. Poți cumpăra produsele ei aici.

5. Accesorii colorate de la SEREBE

Pe Alexandra de la SEREBE probabil o știi, dacă ai fost în ultima vreme pe la târgurile și festivalurile din București. E imposibil sa treci pe lângă standul ei fără să te oprești să admiri personajele simpatice și colorate. Preferatele mele sunt broșele animaluțe și insecte, dar e foarte greu să te decizi cu atât de multe variante de accesorii vesele. Aici găsești mai multe informații și modele.

6. Bijuterii și decorațiuni personalizate lucrate de Nicoleta de la NicomadeMe

Când mă uit la lucrările Nicoletei, nu pot să nu mă gândesc la câtă răbdare și pasiune trebuie să ai ca să ajungi la acest nivel de detaliu și perfecțiune. Portretele de animăluțe sunt adorabile și extrem de fidele realității, aproape că aș vrea să am un animăluț ca să îi pot comanda un portret personalizat 😀 Îmi plac mult și decorațiunile pentru torturi, atât pentru nuntă cât și pentru zile de naștere. Poți cumpăra lucrările ei aici.

7. Obiecte superbe de ceramică create de Victoria de la Grădinile Victoriei

Până să văd obiectele de ceramică ale Victoriei pentru prima dată, nu credeam că te poți îndrăgosti de o cană. Ei bine, s-a întâmplat. 😀 Îmi plac mult culorile și texturile deosebite, dar și formele jucăușe și reinterpretate ale unor obiecte atât de comune cum ar fi vesela de masă, dar care acum spun o poveste. Victoria lucrează atât produse unicat, cât și ceramică funcțională pentru restaurante, și îți recomand cu caldură să o vizitezi la târgurile din acest an, pentru că sigur vei pleca acasă cu ceva frumos. Aici poți găsi mai multe informații.

8. Agende de lemn lucrate de Alina de la I Wood Be

De prima dată când ne-am întâlnit, la Alina mi-a plăcut felul ei de a fi, sinceră și dintr-o bucată. În același timp, m-a impresionat pasiunea și tenacitatea ei de a crește un business cu obiecte de lemn de la zero, pe cont propriu. Alina face agende, dar și decorațiuni de brad, broșe, bijuterii, suporturi de pahare, și câte și mai câte, toate in atelierul ei din București. Poți găsi produsele ei aici.

9. Ceramică pentru Suflet creată de Mariana Șerban și Cristi Dumitrescu de la Lumea Ceramicii

Obiectele de ceramică albe cu accente roșii, verzi și aurii parcă vin dintr-o lume de poveste. Totul este lucrat cu mult drag și răbdare, de la decorațiunile pentru brad cu reni, steluțe și porumbei, la suporturile de lumânări și cănile cu accente florale. Ai mei au primit anul trecut un set de cănițe de ceai foarte simpatice, create de Lumea Ceramicii, pentru că pur și simplu nu m-am putut abține să nu le iau acasă. Mai multe modele și detalii aici.

10. Tablouri înrămate cu ilustrații haioase de la mine din magazin 😀

Ultima sugestie de cadouri (dar nu și cea din urmă) sunt ilustrațiile mele înrămate: pentru iubit sau iubită, pentru prietena ta cea mai bună din lume, pentru cei mici sau pentru mama. Poți să alegi tu dimensiunile, ca să te asiguri că se vor potrivi perfect la tine pe perete sau pe birou. Găsești peste 50 de modele diferite aici.

În încheiere, sper că ți-au plăcut sugestiile mele și ca vei alege să susții artiștii români în acest sezon. 🙂

O părere despre articolul “10 Idei de Cadouri de Crăciun Unice (Create de Artiști Români) – Ediția 2018

  1. Pingback: 10 Idei de Cadouri de Crăciun Unice (Create de Artiști Români) - Ediția 2019 - Andreea Illustration

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.